Fumatul, soția, anti-fumatul, anti-soția


Odată cu victoria finală a anti-fumatului în România, mi-a mai tăiat calea unul dintre cele mai folosite argumente în îmbrânceala asta. El sună cam așa: „Împărțirea nediscriminatorie între fumători și nefumători nu este concreat realizabilă. Chiar dacă ar exista cârciumi de fumători și ne-, chiar dacă ar exista săli de fumători și ne-, printr-o chimie perfidă a relațiilor interumane, fumătorii îi vor copleși pe nefumători și îi vor atrage invariabil în locurile viciate. Între cei doi soți, nefumătorul, cu voința paralizată, se va supune orbește voinței soțului fumător. La prieteni, la fel. Puterea de persuasiune, infinit superioară la consumatorii de nicotină, va tranșa mereu problema în mod nedrept pentru iubitorii de aer curat. Așa că, dacă în cercul strâmt al relațiilor soț-soție, prieteni, colegi, personalitatea nefumătorilor este astfel anihilată, suprimată, e mai bine că statul a intervenit să reglementeze. Nefumătorii au fost eliberați din hipnoza în care îi țineau fumătorii, nelăsându-i să meargă în baruri fără fum. Rușinea de a-și recunoaște sclavia în care zăceau îi putea costa viața pe nefumători.”

Deci matale nu prea te poți certa cu nevasta fumătoare, care te duce în localuri nașpa, și spui săru’mâna că statul i-a dat cucoanei peste nas. Poate ești la fel de mototol și în relația cu prietenii. Și iarăși e bine că a intervenit legiuitorul. Dar poate nici cu maică-ta, fumătoare și ea, sau cu soacră-ta, n-ai curaj să te iei în bețe. Și atunci răsufli ușurat și mulțumești lui Dumnezeu.

Dar e bine că societatea a avansat și parlamentul și-a luat și aceste mici frecușuri matrimonial-familiale în grijă. Greu e până începem. De acum poți cere statului să arbitreze ferm și în alte neînțelegeri pe care le ai în cercul vieții tale foarte intime. Ce nu ai tu ouă să negociezi rezolvă statul prin acte normative.

Poate că soția nu ține cont de tine și te înșală. Ar trebui dată o lege care să-i interzică asta și să-ți aducă armonia în familie. Știu, tu, exact ca în cazul mersului în baruri cu fum, ești căzut sub vraja ei și nu te poți opune. D-asta spun că-i bine să fie dată o lege. Eventual să monteze poliția un echipaj care s-o urmărească și s-o împiedice. E și sănătatea ta în joc, ce Dumnezeu! Câte boli se pot lua astfel.

Mai e lupta cu soția pe telecomandă. Statul îți garantează dreptul de a vedea un meci, dar tu, pămpălău fiind, nu o poți convinge pe soție să schimbe de la telenovelă. Exact ca la alegerea cârciumii. Nu-i nimic, punem statul să intervină și s-o oblige.

Vă spun sincer, eu nici cu amanta nu prea mă înțeleg. Vrea să mergem în barurile în care ies cu soția, la aceeași masă, în același timp. Eu nu mai prididesc. Se poate interveni cu o lege anti-amantă?! Vă rog! Mi-e tare greu să negociez cu ea! Mulțumesc.

De asemenea, exact cum nu-mi pot negocia cu succes statutul de nefumător cu nevasta, am ceva probleme și în ce privește sexul oral. Noi acum mergem numai în baruri în care îi fac eu ei sex oral. Aș mai vrea și invers, măcar din când în când. Se poate da o lege, vă rog! N-am curaj să-i spun.

Și lista cu chestiuni în care nu mă pot impune în fața nevestei poate continua. Trimiteți-ne și voi problemele voastre, poate punem de o petiție. Statul nu ne poate lăsa așa.

(Visited 1,164 times, 14 visits today)

Ce spune cititorul: