După Califatul Craiova, am făcut și noi Israel în Drumul Taberei


Îl mai țineți minte pe tânărul jihadist din Oltenia? Boicea Luigi Constantin. Nu știu cum l-or fi primit la islam cu numele ăsta. Sărmanul adolescent era și diabetic. Diabetic și să intri la islam? Dacă n-ai voie la baclavale, sarailii sau cataif ai cam ratat jumătate din binefacerile islamului. În fine, treaba lui, opțiunea lui, mântuirea lui. Important e că era cât pe ce să ne trezim cu un stat islamic la Craiova. Păi, ce-i România, nene? Orientul Mijlociu?

Se pare că geopolitica exact într-acolo a dus țara noastră. De califatul de Dolj nu mai știu nimic de o lună, în schimb am găsit în arhivele telefonului meu o poză care-mi dă de gândit. La câteva județe distanță de califatul oltenesc, se pare că Mossadul o pune de un stat evreu în Drumul Taberei, cu capitala la intrarea nordică în Piața Moghioroș. Uitați aici steaua lui David.

steaua david cedeaza trecerea stea david david cedeaza trecere

Pentru cei care au deschis atlasul geografic mai târziu dăm și simbolul oficial.

Iflag

 

Știu, o să spuneți că-i o suprapunere amuzantă a două semne de circulație. Aiurea! Pentru ce trebuia „cedează” la capătul aleii ăsteia?! O prioritate de dreapta rezolva situația, să fim serioși! Trebuie să fim vigilenți, să n-ajungem o Palestină a Europei. Trebuie urgent convocată a reuniune a președinților de scări de bloc. România e noul Orient Mijlociu. Recunosc: eu și vecinii mei de Troleu 90 am avut baftă că Drumul Taberei a picat în Israel, un stat democratic din Orientul Mijlociu. Nașpa că n-avem petrol, da’ lasă! Dacă trăiam la Craiova? Sau în Ferentari, această Gaza a României Orientale Mijlocii?

O să-mi ia ceva să asimilez noua geopolitică a cartierului în care mă mișc. Deci Piața Moghioroș e un fel de Ierusalim. Ahaaa!!! Deci Ierusalimul de Vest pică în zona aia dinspre tramvaiul 41, aia cu Mega Image-urile, adică mai pe civilizație. Buuuun! Bine de știut! Vital de știut! Ia uite, bă, tată, cum am mers io la piață atâta amar de ani expunându-mă la atâtea pericole! Numa’ Dumnezeul lu’ Avraam m-a ferit. Iar Ierusalimul de est vine la tarabele cu fructe, pescărie și hala nouă, cu mititei la intrare. Ahaaa! Acolo sigur mă înjunghie vreunul dacă ajung. Nu mai spun că de acolo, din boscheții dintre frizeria de 5 lei tunsul și second-hand-ul cu 2 lei cămașa și 4 lei sacoul siclam, poa’ să tragă Hezbollah cu rachete spre noi. Cum unde să pice rachetele? Pe bordura de la capătul blocului, în fața non-stopului, acolo unde, fie vară, fie iarnă, knesset-ul condus de electricianul de la trei, scara D, și de alcoolicul blocului, dezbate la un pet de bere (hai cinșpe peturi de bere!) soarta lumii. Băi, tatăăăă!

Iranul unde o veni? La Brăila?

Hai, c-am fugit. Fiți vigilenți!

(Visited 550 times, 26 visits today)

Ce spune cititorul: